dissabte, 28 de maig del 2011

Resposta escolà itinerari 5

Ei, com va?
Això ja s’acaba eh?
Almenys, el més important ja està fet. No m’heu dit res sobre el que us va semblar el Projecte. Potser perquè a l’hora de fer les activitats, estàveu molt entretinguts… Bé, sigui per les raons que sigui, segur que us ho devíeu passar fantàsticament bé. O no? Aquest cop heu fet activitats de música. Què podria saber millor?
Au doncs, si voleu saber com us han anat… ara mateix us ho diré!!
Activitat 1: Tranquils, jo no sabia res del Llibre Vermell quan vaig entrar a l’Escolania, o sigui que no passa res. Pel que fan les imatges, estan bé però a la 3a, més que un tractat de l’Univers, seria alguna cosa sobre la Creació… però això que dieu també podria ser, no dic que no ho hagueu fet malament.
Activitat 2: Ja feu bé de dir que toco el piano, però en el cas d’una orquestra, jo tocaria el violí. El piano el tocaria l’escolà que el sabés tocar millor. Una casualitat que heu dit és que jo estaria al davant, amb la resta dels instruments de corda i com que també és el cas, l’heu feta bé. Per si encara voleu saber una cosa, a la dreta de tot, hi han els instruments que toquen la primera veu i més a l’esquerra, hi han els instruments que toquen veus més greus. Per tant, a la dreta de tot hi haurien violins, flautes, algun oboè… i a l’esquerra de tot, hi hauries violoncels (també anomenats cellos), contrabaixos, fagots… Però us ha faltat dir-me alguna cosa sobre l’instrument que toco.

Activitat 4: No m’heu contestat si vam cantar el Virolai sencer o no. Ara almenys heu contestat bé que el compositor de la peça és Jacint Verdaguer i el significat de la paraula “Virolai” és correcta. Me’n alegro que us agradés.

Activitat 6: Doncs si, correcte. Va ser el p. Cassià Ma. Just.
Us han anat bé les vacances de Setmana Santa? A mi també, però hi ha una diferència entre les vostres i les nostres, les del escolans. Alguns ja us ho he comentat pel Facebook, però per Setmana Santa, els escolans ens vam estar aquí per cantar, és a dir, que mentre vosaltres fèieu vacances, nosaltres vam estar aquí tot el Diumenge de Rams, Dijous Sant, Divendres Sant, Dissabte Sant i Diumenge de Pasqua. I el Dimarts i Dimecres vam haver de tornar per què era el dia de la Mare de Déu de Montserrat. O sigui que, després d’això, vam tenir una setmana de vacances ben merescuda. I llavors, va ser exactament a l’inrevés: mentre nosaltres fèiem vacances, vosaltres ja les havíeu acabat i estàveu altre cop a classe. Finalment, vam tornar a l’Escolania el dia 4 de maig, un dimecres. No fa falta dir que aquesta “mini” setmana em va passar volant.
Doncs bé, tal com he dit al principi de la carta, això ja s’acaba, però, tal com vaig dir a la carta anterior, encara farem l’itinerari final, per valorar com ha anat tot i la videoconferència de comiat.

Una abraçada i, adéu!!


Jordi Ruiz