dilluns, 29 de novembre del 2010

L'escolà contesta la nostra carta!RESPOSTA DE L’ESCOLÀ:

Hola nois. Molt content de poder contactar amb vosaltres de nou. Tot us va bé????? Jo de moment a Montserrat seguim igual: feina, treball,…

Quan vaig venir a la vostra escola i el David em va dir que també éreu una escola trinitària (és així, no?), em va fer molta gràcia, la meva és Benedictina ja que si ho heu vist, l’Escolania de Montserrat, ho és degut al seu monestir. Vau ser molt amables amb mi i m’ho vaig passar estupendament. Moltes gràcies pel regal que em vareu fer. No vaig tenir temps de dir-vos-ho, ja que quan el David em va donar les vostres fotos, ja estava a punt de marxar.

Bé, ara aniré a contestar les vostres respostes.

Pregunta 1: No m’esperava que la vostra escola tingués més de 75 anys d’història!!! Així doncs ara entenc perquè era tan gran. També m’ha sorprès que per carnaval no estigueu amb els pares (és un dia festiu ), us disfresseu a la vostra escola i feu una rua. (Ara presumiré una mica: la nostra en té més de 800!).

Pregunta 2: Efectivament, l’Escolania està formada per nens de deu a catorze anys, de 4t de primària fins a 2n d’E.S.O i ens aixequem bastant aviat, tot i que ja hi estem acostumats. Tal com us vaig explicar, el diumenge 7 de novembre vam anar a cantar a la missa papal.

Pregunta 3: Segurament que aquesta pregunta us l’heu mirada molt bé, però hi ha un petit error. Palamós queda uns quants quilòmetres més lluny que Lleida, o sigui que l’escola més llunyana respecte Montserrat del Projecte és la Vedruna de Palamós.

Pregunta 4: Dieu que Montserrat és un lloc muntanyós. No sé si us heu fixat que diverses muntanyes que formen Montserrat tenen diversos noms: El cavall Bernat, Sant Jeroni, la Cadireta…

Pregunta 5: En aquesta pregunta hi havia trampa… però l’heu sabuda superar!!!!! Montserrat no només es troba al Bages sinó que també ocupa un tros del Baix Llobregat i de l’Anoia. Molt bé

Pregunta 6: No l’heu contestada, pel que entenc que no coneixeu cap més escolà.

Ara, a Montserrat, estem celebrant la festa del bisbetó, que es celebra per Santa Cecília, patrona de la música. Es voten tres escolans de 5è i quan es compten tots els vots, diuen la terna. Després, a les aules de 6è, 1r, i 2n es fa campanya electoral del candidat corresponent escrivint el seu nom en unes paperetes i també es fa un mural a favor d’ell. Llavors, el dia que s’ha de votar qui serà bisbetó, és un dia no lectiu. En el dinar, es vota qui vols que surti bisbetó. Quan s’ha votat, el primer que té més vots és el bisbetó, el segon, vicari i, finalment, el tercer surt secretari. Llavors, la resta dels escolans de 5è surten mestre de cerimònies, porrer, patge de cua i els altres són escolans que porten la mitra, el bàcul… al bisbetó.

Dir-vos, finalment, que fem molts concerts: a prop, com Vilafranca, Barcelona, Girona… o lluny, com Madrid, Moscou i Roma. Ja veieu que no parem!

Bé, doncs ja no tinc res més que dir. Que us vagi molt bé tot i… fins aviat!!!!!!!

Jordi