dilluns, 3 de febrer del 2014

Diada de la Pau gener 2014

A la ciutat de  BADALONA, on vivim i estudiem , on ens divertim i ens formem com  persones. Estudiants i professors de  L’escola MARE DE DÉU DE LA SALUT, En aquest 30 de gener, Dia de la Pau i la No Violència de l'any 2014, volem  fer una cadena abastant tots els carrers, les nostres cases i mercats .

És la cadena de la PAU, i  de la SOLIDARITAT entre nosaltres. I del respecte a tots els homes amb  seves particularitats i diferències .

Conscients que habitem un món amb massa experiències de guerra i de violència .
Sabent que al segle XX,  s'han viscut a Europa les pitjors guerres de la història que no volem que tornin a repetir-se.
Coneixent per les notícies de tots aquests dies, que la violència continua estant present a les nostres ciutats i fins i tot a les escoles i a  les famílies ,


AL DIA ESCOLAR DE LA PAU I LA NO- VIOLÈNCIA

ens manifestem i ens pronunciem :

Som els nens  que integraran la societat del segle XXI i somiem amb un planeta en harmonia I  pau  entre la gent I  els pobles .

Somiem que arribarà el dia en què les fronteres marcaran només els antics regnes en què es va gestar una llengua i una cultura, però no seran ja més els filtres que uns homes excloguem del nostre costat a altres germans nostres.

Somiem amb el dia en què els recursos de la terra permetin a cada poble el seu propi desenvolupament, cessin les explotacions dels més forts sobre els més febles i el desenvolupament i la cultura siguin els fonaments de la vida de les nacions en pau .

Somiem  que arriba ja el dia en què, superats els extremismes sexistes, homes i dones per fi hem madurat en tolerància i ens mirem amb ulls de total respecte i bona acollida .
Somiem amb el dia en que les nostres valoracions no tindran en compte el sexe ni les races sobre la terra, perquè la màxima importància consistirà a ser persona humana .

Somiem amb el dia en què els cors de tots nosaltres hagin superat els recels, les enveges i les desconfiances i no es coneguin mai més les baralles ni les amenaces .

Somiem amb el dia en què totes les llars siguin l'espai on els adults cada dia recobren la bondat interior i la tendresa i nosaltres els petits desenvolupem uns ulls nets i un cor fort .

Somiem amb el dia en què sigui necessari esborrar del diccionari paraules com terrorisme, violació, narcotràfic, esclavitud...perquè, després d'haver caigut en desús , no tenen ja  significat .

Somiem que arribarà un bell dia en què les muntanyes i els boscos , els mars i els peixos, l'aire, les plantes, els animals i l'home seran puresa i harmonia natural .

Somiem amb

 AQUEST ARMONIOS DIA PERQUÈ HO VOLEM , PERQUÈ EL INSTINT DE VIDA ENS DIU, QUE HO NECESSITEM, PERQUÈ DE NOSALTRES DEPÈN I CADA DIA SOM MÉS I MÉS ELS QUE ENS ESTEM CONVENCENT. QUE ARRIBI AVIAT EL DIA EN QUÈ  TOTS , A  L’ AIXECAR LA VISTA, VEGEM UN MÓN NOU ON POSI SOLIDARITAT I LLIBERTAT !

Enllaç per les fotografies:

https://plus.google.com/photos/112064057972090861942/albums/5976523435046422577?banner=pwa







Mireu el vídeo amb la cançó de la PAU cantada pels alumnes!! Genial!!