dimecres, 15 d’octubre del 2008

Projecte: Contes compartits d'ahir i d'avui

Es el nostre interès presentar un projecte d’intercanvi intergeneracional on els alumnes de 4t de primària del Col·legi Mare de Déu de la Salut visitaran la Residència d’avis Llegat Roca i Pi i en col·laboració amb la gent gran que viu allà escriuran i il·lustraran contes.
Aquest projecte s’inspira en altres experiències intergeneracionals i en les elaboracions teòriques que es consideren importants per al desenvolupament psicopedagògic dels nens conjuntament a la comunicació amb els avis i persones adultes pròximes a la seva quotidianitat.
De la mateixa manera, la salut psicològica de les persones grans millora quan veuen que compleixen un rol social i participen activament dins de la seva comunitat.
Aquest projecte neix amb la intenció de fomentar l’esperit solidari dels alumnes així com que aprenguin de la gent gran i, alhora fer que aquesta participi en la escola. Creiem que els avis i àvies per la seva experiència, les seves vivències, … poden ensenyar moltes coses i nosaltres com comunitat educativa, al mateix temps, podem col·laborar amb ells segons les necessitats que tingui aquest col·lectiu.
David García Gimeno
Tutor de Quart de primària