divendres, 19 de novembre del 2010

Itinerari 1 del Projecte Montserrat

Benvolgut Jordi Ruiz, som les classes de 5è i 6è del Col·legi Mare de Déu de la Salut de Badalona.

Què tal? Com estàs? Fa poc que ens hem conegut personalment i estem molt contents del dia que vàrem passar junts. Nosaltres ja hem acabat el primer itinerari i estem molt satisfets! A més, hem après un munt de coses sobre Catalunya, Montserrat i la vostra Escolania! , per cert també ens agrada molt la cançó del telemàtic.

La classe de sisè és bastant gran, està envoltada de finestres , tenim un projector i l’any passat ens van canviar els pupitres , i ara els tenim nous i són individuals . Aquest any ha vingut una noia nova . A la classe som 24 nens . Tenim 12 assignatures. La nostra tutora és diu Carmen i explica les coses molt bé. La nostra directora és diu Antònia. Hi han diversos professors. Al costat de la nostra classe hi ha una església . Hi ha dos patis i tenim un gimnàs .

La classes de cinquè no és tan gran, també està envoltada de finestres , i també tenim un projector i com la classe de sisè l’any passat ens van canviar els pupitres. La nostra tutora es diu Joana Maria i explica les coses també molt bé.





A l’escola celebrem moltes festes com :

Sant Jordi recitem poemes i cantem.

Nadal cantem nadales.

Carnaval ens disfressem i fem una rua.

Al pati,sempre els nens juguen a futbol i les nenes a jocs diversos, però això no vol dir que no siguem amics…Alguns dies ens enfadem però al final ho acabem solucionant i ens ho passem molt bé.

La nostra escola es troba a Badalona, al barri de la Salut, pertany a la Fundació d’escoles Parroquials (F.E.P.) i ja té més de 75 anys d’història.

Pel que fa a l’activitat 2 hem anat a biblioteca a buscar informació sobre l’escolania sabem que és una secció coral del monestir formada per nens de deu a catorze anys que estudien primària, secundària i música, des de 4t de primària fins a 2n d’E.S.O. que us aixequeu molt aviat (hem vist el vostre horari) i que el diumenge heu de cantar en la missa. Els professors ens ho han explicat.

Després a l’hora d’informàtica, hem visitat la web http://www.escolania.cat/ aquí observem que el dia 7 de novembre a les 10 h. del matí heu de cantar en la missa papal, quin esdeveniment! que l’escolania de Montserrat, ha estat guardonada amb el premi Bravo de música 2010, que el director del cor es diu Bernat Vivancos i que en les vostres fotos de grup esteu molt simpàtics.

Pel que fa a l’activitat 3 hem anat a veure totes les escoles participants gràcies al Google earth ens ho hem passat molt bé perquè molts de nosaltres no ho sabíem. L’escola Sant Andreu de Badalona és la que està més a prop, i la que està més lluny es l’escola Maristes Montserrat de Lleida (Segrià).

Pel que fa a l’activitat 5 de l’itinerari hem anat a biblioteca a buscar informació sobre Montserrat , i sabem que està situada als límits de les següents comarques: el Bages, la Anoia i el Baix Llobregat.

Montserrat és un lloc molt muntanyós i amb molta vegetació. Es poden fer excursions, “picnics”, escalades i moltes activitats més. També hi ha un cremallera que arriba a la muntanya. Hi ha una Verge que té una bola i està coberta d’or.

La carta la he fem conjuntament els alumnes de cinquè i sisè.

Moltes gràcies Jordi per fer-nos de guia.

Esperem la teva resposta.

Fins aviat.

Blog del projecte Montserrat:

http://tic.escolacristiana.org/blog/montserratcs/